Posts

Showing posts from August, 2010

Bilik Baru Saya!!yeay..hikhikhik

Image
hiihihih...sbnrnyer bukan bilik baru..tp bilik baru 'kemas'..hehehe..tp bru gak kan???lalalala..actually smlam bru dpt rack baju..so dah tiba msenyer utk aku kmas blik..klu x brspah je mnjang..skit mati aku tgk..adesss!!!...oklah xmo ckp bnyak..so krg tgk jelah gmba2x yg akan di tayangkan dibawah okehh..hehehe layannzzzz...
ni tmpat bedak aku..huhuhu..utk smntra waktu je k..dh dpt meja tukar lah nnti..hihihi

 ni lah tmpt ltak bju aku yg bru..hehehe..sblum ni duk lpat je..naek rmas aku tgk..adess..so dh ada tmpt ltak bju ni snang lah ckit utk aku ltak bju kurng..hehehe..sila abaikan beg yg bergantungan iteww okeh!!..hehe
katil bujang ku..tp x tido atas ni..T_T..skit sbb xde lapik kt belkang..huhuhu...aku tido kt tilam bwah 2...huhuhu
barang2x comel..hahahahahaha
ok...baaaaaiiiiiiii

Hari Jumaat Bersamaan 27/8/10

salam kengkawan..selamat berhujung mnggu...so apa yg krg buat hjung mngu ni??best x duk kt umah??rhat2x..bring2x..tido2x....syok kan??hehe
aku lak..cm bese lerr,,,hujung mnggu je mesti aku trun kl..p umah akak aku..maen2x ank sdra...and time ni lah aku ngan akak aku akan bergosip skan..hehehe..mcm2x kami share..best lah..sbb mcm2x aku dpt tau..hehehe
nway ar ni kan slngor cuti smpena Nuzul Quran..
mse on da way p kl..mmg rmai gilerr..x pnah aku naek kmter cm2..korang cbe bygkan eh, aku kna berdiri dari stesen shah alam smpai ke kl sentral...perghhhh mantoopp kan??hahaha...pnat beb..ase nk ptah je kaki ni haa..aduii..bersesak2x ngan org ni mmg btul2x buat aku rimas....huhuhu..td x smpt nk amik pic..sbbnyer..malas n xde mood..huhuhu..

apa pn aku ttp kna triema lah sbb, dh xde cra laen dh nk p kl..itu je yg aku tau..hmmm...(xpe2x Zulaikha..sbar k...nnti ko dh ada kete ko pg je ngan kete plak eh..hihihi)..ok...nk dipangjang kan cter..pas smpai je kt kl sntral aku pn amik putra utk trun kt…

Berbuka PoSe Di S.O.G.O bersama ZMN & MMN

Image
ar selase ri tu aku p berbuka pose kt sogo..sekali ngan en mad n si ika ni..then..actually memula nk p mkan kt steambot..tp kami x tau lak tmpatnyerr..adess.punyelah susah aku search kt gps..tp x dpat2x gakk..arghhh!..tensen skjap...abes xde mood nk makn..then en mad pn suggest p mkan yong tau fu kt sogo..katanye best..so kmi sume pn layankan je la...wlpun mse 2 atiku tersngat mau makan steambot..T_T..hukhukhukhuk..so pas keje 2 aku hubungi lah pakcik yg slalu amik aku suh p antar kt stesen komuter..but before that aku p seri muda jap..amik lesen P ku yg teramat mahal..hahahahaha apa pn atleast berjaya gak aku dpt lesenn..weeehooooo..lalalalalala.. ok nk dibuat cerita pas smpai kt stesen komuter 2..aku ngan si ika ni p lah beli tiket.... then mse nk naek tngga 2..tiba2x!!!!!!!
tiket si ika ni terbang di tiup angin dan jtuh keatas landasannnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!..aduii aku pn mmg terkjut monkey lah jap..but still in cool..muahahaha..dan ckp kt die.."xpelah kte truskan jelan eh'..km…
Image
::Mood Raya::


okehh!..mood aku pda kali ni adalah mood raya...ni pn ngah dgr lagu raya..hehehe..punyelah syokkk..aduiii..best kan..dh lme x ase cm ni..buat pertama kali nyer aku beraya stlah berglaR sorg P.E.K.E.R.J.A..sblum ni sbgai pelajar..hehehe..so for this raya..bnyak gak lah kna prepare..aduiii..mcm duit raya utk anak buah..anak2x sdra ku dh lme remind psal D.U.I.T.R.A.Y.A. dorg...adesss!kopakk denn..T_T..tp xpelah lgpn ni bkan slalu..hehehe...sthun sekali je...hehehe  utk persiapan raya kali ni, aku x siap kan apa2x pn..sbb sume dh siap..ok jom kte tgk cheklist utk raya kali ni...hehehe
1. Baju Raya ---- > dah siap dh..sume 5 pasang kot...aku lupe lerr..huhuhu 2.Kasut Raya---- > dh beli time nk konvo ar 2..so pkai jelah yg mne ada..heheheh..(jimat kos) 3. duit raya ---- > lum prepare lg..tungguuu gaji..heeehuu
ermm 2 je kot...aku nnti klu ada apa2x nk update..aku gtau blik k..lalalalalala..
so i need to go now..daaaa..





Meowww...

Image
kucing...aku suke kucing..anda bgaimana????whoott..whoot...
hehehe..ar 2 mse smpai kt ktm komuter shah alam..aku ada jumpe ank kucing..comel+kiutt wehh..geram sungguh ase nk bak blik..tpp..xleh..huhuhu..ye ar..kang nnti klu aku x smpt nk tgk die cmner...kesian die..huhuhu..

sdih2x..apa2x xpelah..nnti dh ada umah sndri...aku akan bela gak sekor..yesss!..hehehe...haaaa
so ni jelah pic yg aku smpt amik..tgk lah eh..hehehe
"eh..cm model je ase"kata kucing dlm hatinya..;p "ok sedia..satu dua tiga'..kata pompuan itu kpda sye..btul idak pompuan ni eh??ish2x..asyik amik pic kte je...hmmmm
alamakk..sye malu lah wak..hehehehe ok ni last okk..dh xmo dh..hahahaha
daaaaa..skian saja cter utk kali ni..hahaha

Meraikan Hari terakhir Bersama MARZUKI...staf SINAR CSSB...

Image
salam..hey guys... ok entry kali ni adalah berkaitan dgn jamuan bersama Marzuki bertempat di Restoran Al-Rawsha...smlm last die kt SINAR CSSB... T_T...wowowowow..agak sdih..but kami sume hepi... k lah marzuki..aku xmo ckp bnyak...just nk wish..all da best kt tmpt baru..jgn lupakan kami sume k..we gonna miss u buddy..hehehehe...
then..korang layan jelah pic kami ni k..:p

sementara menunggu en mad...so kami sume posing ler... so utk yg first 2..si ika lah yg teruja skali soh amik pic die...then..aku pn amik lerr..hahahaha
then pas2 turn aku lakkk..tgk wehhh..sengih smpai kaa telinga..aduyaiii....hahahaha.
haaa..ni lerr org yg special utk entry kali ni...En Ahmad Marzuki...so ensem kan???lalalala.(sowi ye marzuki aku promote hang kt cni)..hahaha
haa..ni bler dh smpai kt Restoran Al Rawsha...awl giler kami smpai..so mmg boring giler..en mad sorg je x boring sbb die ada tenet..wawawawaT_T..then kami pn buat langkah yg drastik dimana sesi mengambil gmbar pn bermula..hikhikhikhik..demi utk mnghilangk…

BULAN RAMADHAN

Image
Assalamualaikum...
haii guys...apa cer???lme x dgr cter..hehehe..sowi lah dh lame aku x hapdate blog ni..disbbkan kebiziannn ngan bnda2x duniawi ni..adess!..apa nk buat dh nme mnusia kan..so bnyak lah tnggungjwab yg perlu di pikul..huhuhuhu..apa pn... x terlmbt kot lg utk aku wish kan slmt berpose..(pdhal dh 10 ar pose dh..hehehehe)...apa pn..smnjak blan pose ni..bnyak bnda yg berlaku..ada baek..dan ada buruk..di mana ianya mmbentuk diri aku utk mnjadi lbh tbah atas apa yg terjadi..wiwiwiwiwiwiwiw...yg paling best nyer.............tanggal 18 OGOS 2010 aku dh dpt LESEN MEMANDUUUU!!!!..YESSS!.(selepas 3 kali gagal dlm test bukit.. T_T  )..aduiyaa..xpalah..janjii..dpt gak kan..tnpa beli..ni sume hasil usha aku..berkat doa mak n fmili serta kwan2x..hehehe...THANKS GOD..aku bersyukur kepadamu...aminn..
ermm...
diam x diam...20 ar lg kte dh nk raya..tp bju raya aku dh siap 3 blan sblom ni..hahahah..kalah bebudak..ish2x..apa nk jd ni...nk wat cmner wehh..dh mak aku yg sttle kan sume 2..aku follo…

Kemalasan...adesss!

salam kekawan..ada rnduu sma aku???
aku pn sama..ada rndu sama kamu..tp dsbbkan pnykit kemlasan mncpai thap kritikal so aku xleh nk mnulis blog dgn jayanyerr..ho..ho..ho..

adesss!..diam x diam..dh msuk dua ari kte pose kan..sementalaah dgn itu..kemalasan aku pn mningkt..hahahaha..cmne ni..bnyak bnda nk cter..tp..........MALAS..aduhaiii...
klu x leh krg bce kan???haahaha..
eh k lah..kemalasn aku dh dtg ni..nnti smbang laen kali ehhhhhhhhhhhhhh..daaa..salam

Bermuka-muka!

salam..entry saya kali ni ialah..B.E.R.M.U.K.A-M.U.K.A..... okeh..before sye pg dgn lbh mndlam lg... apa yg ada pham tentang bermuka-muka ni???? tntu dlam kepala korg sume dh ada mcm2x kan..xpun lbh krg cm aku pk... bg aku bermuka2x ni leh digelar back stab!... jahatnyerr tuhan je tau...aku x sngka lah..ada gak mnsia cmni..dpn aku,kunun2x baek..tp belakang ngutuk aku mcm nk mampuss.... bodoh kan...(sowi lah bhsa yg aku gne skang ni..agak kasar dh menyakitkan mnda korg eh...)huhuh.. aku trlmpau bengang ni....ase xleh nk fokus pda kerja..mkin lme...mkin pedih lah ati ni..i hate them!!!..such a jerk... hmmm..

HapDaTe!!!

tetiba..ar ni mood aku rajin nk hapdate blog..hahahahaha...best2x...tp aku tgk stu video ni..mmg kelakar giler ar..makk die mmg superb n sporting abes..thniahh en khairuddin krana memiliki ibu yg bgtu understanding..lalalalala..(utk ibuku plak..i'm hepi bcoz i dpt jd ank u..mekasihh mom..i lap u lah bebeh!)..hahahaha
ermmm..sokk.aku x sure..kna pg ke x kemaman 2..dgn kelam kabut cmni..leh kaa??pdal dh senget benget otak aku memikirkan psal bnda laen..kakakakak...
smbil2x wt slide ni aku sdang mngunyah rmbutannn..syokk sungguh..dan mmg best..rugi krg x mkan..hehehe..k lah aku perlu siapkan slide sblum bos aku msuk opis..daaa...salam

Pindah Randah!

aiseh..dh berabuk dh blog aku ni..almklumlah...x smpt nk update..ho..ho..ho...mcm2x bnda lah berlaku..nk kmas brang lg...(yelah..orang bru mula belajar pndah rumah..hahahahaha)..apa pn..aku x tau lah...sma ada aku hepi ke x ngan apa yg trjdi ni...cmner pn..hdup mesti dtruskan...even dugaan besar gunung yang mndtang...lets by gone be by gone k darling!..hdup hanya sekali..so manfaatkan ia dengan sepnuhnyaa...
proses pematangan berlaku dngan cpt after apa yg trjdi ni..(so aku dh mtg lah kan???...)hahaha...xdelah weh..tipu je semata2x tuhh.........klu aku mtg xde nyer jd cmni...adesss!...dlm hal ni..xde sape yg bnar..sumenyerr slah.cme depend kt seseorg 2 sma ada nk mnrima kesalahan itu dgn ati trbuka atau dgn keras kepala..xke budusss (sori sbb gne kekasaran yg begitu mndalam k...aku tgh mrah sbnr ni..huhuhuhu)  klu org 2 xleh trema kesalahan die..lntak ko lerr..klu ko ase..itu kesalahan yg pling ko ase ko btul....i dun't want to say anything..biarlah si luncai dngn labu2x nya..dibwa…