Ahlan Wasahlan Ramadhan!

Belum terlambat lg asenya utk saya ucapkan selamat berpose kepada rkan2x readers sekalian..smga ramdhan kali ni membawa seribu keberkatan dan kemuliaan kepada kita semua...
jadi jomlah kta sama2x setting diri utk berubah dan menjadi seorang yang lebih baek dari sebelum ni..
yang mana nk kurus bleh laa mulakan kan dengan amalan diet yg sihat...yang mne smokers ni bleh lah slow2x kurangkan...insyaallah janji Istiqamah..pasti kita boleh lakukan!...:)..yeah!

so amcam pose?pe juadah menu korang sume?dah ckup susun utk 30 hri dh ka?hahaha...
hmm..sbnrnya part ni lah kang paling susah!..sbb xtau nk msk pe utk berbuka..klu utk ai yg bujang ni pon dh pening!,lgilah bg yg dh bersuami dan ber anak2x kan?...ish...

besenya orang dah kwen mesti ckp:

org dh kwen :"apa susah...korang kang bujang..beli jelah"..(*amboi2x..hang ingt aku cop duit ka??aku pomm nk kwen gak ok!.so knalah smpan duit dri skang...sobs2x!..-_-'...)

ai: "hmm..xpelah..baek masak lg best...dan yang pasti mmg sedap klu msk sndri..kang bli kang x kna ngan slra,rugi laa..x abes2x nnti duk mrah sbb x berbaloi beli..."

so kesimpulannya...jgn nk tamak+nafsu sngt time p bazar tu..beli pe yg nk mkan ja...time ni laa nk latih utk kta jd disiplin dalam berbelanja!..ceewaaah..(#padahal ai tahan je nafsuuu nk bli beg tu!..dh lameee nk..huhuhu..tiap kali p mall,beg tu gak ai tenung n belek2x...klu x pkir pasal nk kwen..mmg dh lme ai rembat!..huhuhuhu...xpelah..mebi bukan msenya lagi...

"so zulaikha..awk guna jelah pe yg ada ea...jgn nk mmbzir pda bnda yg bukan2x....keep it mind!...u'll get it..cme belum msanya skang!.."

**kepada sesiapa yag ase baek hati nk hadiahkan beg kt ai...kecik tapak tngan,highway ai tadahkan!..:P

Akhir kalam dri sya...smga kita semua dapat menempuhi bulan ramdhan kali ini dengan aktiviti2x ibadah..insyaallah..


Comments

Popular posts from this blog

Tips-tips untuk hilangkan rasa gementar semasa akad nikah

Takdir Allah!

ARE YOU WITH THE RIGHT PARTNER?