Posts

Mei 2017

Assalamualaikum sisthurr..
oh dh lme sungguh sis x menulis dlm page neh... ase dh sthun x jengah page neh..hahahaa.. nmpak sngt sis dh tua aka malas nk updte. eventho dh bermcm benda yg jd dlm hidup sis spnjang sethun yg lppas.. btw sis dh viva okei.. cme correction jer bolummm nk siap..(ohh mohon hati sis kuat utk siapkan) then sis boleh konvooooo thun neh!!! yeayy.. selepas bermcm dugaan..tarik tali sis  kna mrah ngan sv..kna bebel ngan mak..kna berletiaq ngan hubsy sis.. oh akhirnya sis smpai pada akhirnya.. caya x? sis is cannot tahan..hahahahaa sis menangis on that day.. malu ada..tp apa ada hal.. 6 thun babe..sis buat master.. bak kte sv sis..eh zulaikha u pnye master dh mcm 2 org pnyer phd dh.. x glerr ko..hahhaaha.. so.. sis bersyukur.. apa jua yg berlaku..adalah perncngan dari ALLAH..Alhmdulillah.. K lah sis nk p lunch..t ada crito baru..sis updte lg naa..weeee huuu

Mainan Tido

Assalamualaikum.. Hai guys..
apo kabor? lama sungguh den x menulis blog neh..hampir dh nak pupus baru start tulis balik..ekekeke.. actually,bnyak bnda nak share.. tp lepas je taip panjang2x..ai delete balik.. smtimes ai ase x perlu nk show off.. since bukan apa pun.. just berperang dengann perasaan sndiri yang tak pernah puas.. even mslah tu xdelah besar sngt.. tp sbb syaitooonn tu bnyak.. sooooo mkin galak lah beliau menggoda iman guwe yang x berapa nak tebal neh.. Astaghfirullahalazim...mohon sentiasa di jalan  yang diredhainya..InsyaAllah..
so lets go to main topic! last 2 week.. ai sokmo mimpi psal ank,buaya beranak.. haish.. apalah petanda,, mohon yang baik2x..dan sentiasa dibwah payung rahmat ilahi... jauh di sudut hati naluri jiwa halus ai neh.. ai mahu cahaya mata.. rinduuu nk lihat... cmna rupa ai ngan syazlan junior... comel ke die..ikut ai ke bnyak..idung mancung x..dahi jendul x..kulit die cerah x.. mata sepet x... oh.. sabarlah duhai hati... moga ada rezeki kami suatu ha…

Jangan Pernah Menghukum

Duhai Kalian...
Jangan Pernah Menghukum..
Bilamana orang xde duit..
trus ckp kuat jalan..
xde smpanan..
membazir merata..

Jangan Pernah Menghukum..
Bilamana orang tidak memberi
sekadar melintas..
tidak memberi kabar
malah tiada berita..

Jangan Pernah Menghukum..
Bilamana orang menyepi
mengatakan sombong dalam tanpa sedar
tidak suka bergaul
malah pentingkan diri sndiri

Walhal
selagi kalian tidak berada di tapak kaki mereka..
pelis..
abaikan...
jgn pernah memberikan pendapat,,
walaupn kalian rasa itu yg terbaek..
susun ayat..
sesungguhnya mereka ini..
cuba utk sedaya upaya untuk menyimpan..
namun disebabkan maslah ekonomi yg kian meruncing smpanan ntah kemana..belanje ntah kemana..
demi untuk meneruskan hidup yg penuh pancaroba,..
doakan mereka baik2x..moga ada sinar mentari untuk mereka kelak..
tiada orang atas muka bumi ini kerja untuk hari ini aje..
ttp jauh di sudut hati dorang..untuk smpan..namun keadaan tidak mengizinkan..

:: ADAKAH AKU WANITA SEMPURNA? ::

:: ADAKAH AKU WANITA SEMPURNA? ::

Sebuah kotak kecil yang mampu menggegarkan hati seorang isteri.. 

Ketika saat terlafaznya "Aku Terima Nikah.." daripada mulut suami, bermula detik itu seorang isteri hanya menunggu tibanya masa untuk membuka kotak ini.. Saban bulan, saban tahun, akhirnya sentiasa dibuang ke tong sampah dengan hati kecewa.. Sehari lewat, hati mula berdebar.. Seminggu lewat, hati mula bergetar.. Tapi yang ditunggu akhirnya hanya air mata yang tiba.. Tapi hati ini masih cuba untuk sabar..

Kotak kecil yang mengandungi secebis harapan..
Kotak kecil yang mampu membunuh secebis impian...

Boleh dikatakan, saat bersendirian di kamar mandi itu merupakan saat yang paling mendebarkan hati.. Bila keputusannya hampa, cepat-cepat dibungkus rapi dan dibuang tanpa pengetahuan suami.. Setiap kali lewat ianya tiba, hati merayu merintih berdo'a biarlah kali ini ada isinya.. Walaupun sudah berbulan dan sudah bertahun mencuba, kotak ini tetap tidak pernah dilupa.. Kotak ini tetap …

Ramadhan Karim

Salam guys...
Salam Ramadhan yang ke 20..
Alhmdllah..
syukurrr..masih mmpu pose penuh lg..ehehehe..

InsyaAllah dalam 9 hari lg kita akan beraya..
So klu tnya ai mmglah best kannnn..
tmbah2x dapat beraya bersama suami dan keluarga tercintaaa lg laaa berdabel2x best..
Cme satu je skang yg bermain dalam pkirian ai ni..

'TAK DE ISI LAGI KE?'

oh oh oh ohohohohohoho..
ase nk pitam pom ade...
kalu bulih..
nak lari jauh2x..
xmau dengar soklan cmtu lg...
Ai BOSAN!..
Siriusss..
macamlah nk anak ni semudah petik jari jaaa..
kan..

so nk x nk..ai knalah kuatkan diri sndri..
kekadang sian kat en somi duk layan prsaan bini die yg asyik kelaut samudera nan jauh abadi gitewww..keh keh keh..

btw..
bohlayaaannn lah apa orang nk kata kan..
pasni nk je jawab..

'KENAPA ACIK2X NK KASIK ANK FREE KE KAT SYE?'KLU ADA SYE ON JA'.

KEH KEH KEH..

puas hati ai..
dh wa cincau dlu..daaaaaaaaaaaaaaaaa
xoxo

S.U.A.M.I

Suami..
Anugerah yang terindah dikurniakan ilahi...
Alhamdullah..
Dan bersyukur itu wajib atas apa yang diberikan oleh yang maha esa..

Suami..
Itu ada lebih dan kurang...
Sepertimana kita sang pemilik rusuk kiri mereka...
Masakan sempurna setiap apa tingkah lakunya...
Sesungguhnya manusia itu tidak akan pernah cukup atas apa yang diberikan...Allahurabbi..

Suami...
Kasih dan sayang yang disandarkan atas tanggungjawab zahir batin..
Dalam memastikan kecukupan keperluan anak dan isteri..
malahan seluruh keluarga...
Bilamana berusaha sepenuh daya usaha demi membina sebuah keluarga sakinah,mawaddah dan
warahmah..

Namun Suami..
Sang pemilik isteri juga ada kelemahan dan kerapuhan iman.
yanng mana kamulah gangtungan kami...
Dalamilah hati kami...
Bukan harta yang kami cari...
Hanya sedikit ruang untuk kami berkongsi rasa..
Berbual bicara bagi melepaskan sesak di dada..
Hargai lah kami...
Didiklah kami menjadi isteri yang solehah..
Dalam menuju syurga firdausi yang Abadi...
Doakan kami..Ajari …

Rezeki

Rezeki...
yang pastinya kte tahu dan maklum..
ianya milik Allah...

Alhmdllah..
aku bersyukur dengan apa adanya..
cme kekdang ja terase cm kekurangan bila nafsu menguasai akal..
Allahurabbi..
x baek bak hang..

yang paling terase skalik..
ANAK..
oh.oh..oh..
actually ai okei je..
alhmdllah dihadiahkan suami yang memahami..
penyayang...penyabar dan semuanya..
alhmdllah..sujud syukur padamu..

tp bila org lain mngungkit psal ank..
ohh..sirius ai mkan dalam..
waima tiada apa yg perlu nk dirasa..
namun jauh di sudut hati kecewa dn jauh hati..


tp..
biarlah apa orang nk kte kan..
atleast we cherish our life dan bersyukur dengan apa adanya..
sesungguhnya perancangan Allah itu amatlah indah..
hanya DIA yang mengetahui the rite time...

So untuk bakal anak2x mummy n daddy..
semoga kamu baik2x saja di alam roh sana.,
doakan mummy n daddy kuat...
moga rezeki utk bertemu kalian ada..
InsyaAllah.,