Posts

Showing posts from 2011

Andai kau tahu dalamnya cintaku untukmu pasti dirimu xkkan berpaling sesaat pn dariku..

Salam..Morning semua... aku harap di pg yg ceria ni...smga korg semua sentiasa dilimpahkan dgn rhmat dan kurniaan Allah Taala..amin.. so how's ur life...aku hrap getting better...hope me too... ntah knape beberpa hari ni,hati aku berbelah bhgi...kenape??? adakan dsbbkan atas kesbran dan kasih syg yg aku berikan tdak dhargai?akupn x tau..knpe jd cm2.. mmg aku sedar dari awl lg..namun knape aku masih bersama dia?? adakah syg aku mengatasi segalanya...sigh!... kadang2x susah untuk mentafsirkan apa sebenarnya yg terbuku dalam hati aku ni...mulut kata laen..tp hati kata laen.... bukan xde org laen yg maukan aku..tp hati aku langsung tdak boleh berpaling drinya..aku terlalu mencintainya...menyanyanginya..hanya dia di hatiku sekarang..tiada yg laen..
"Andai kau tahu dalamnya cintaku untukmu pasti dirimu xkkan berpaling sesaat pn dariku"...hmmm

Day by Day~

Salam...hai guys..dh lme kan aku x update..ntah laa..cm xde mood je skang ni...mcm2x aku fkir kt kpla ni..kdg2x xtau nk ckp pa..sedih ada..gmbira ada..perit ada...mcm2x ada..namun hdup ttp kna truskan kan?.. haih.. mengeluh sokmo aku ni..sbnrnya..aku mmg suka menaip..tp smtimes xde kekuatan utk aku meluahkan apa yg trbuku dhti aku ni..sigh!... insyaallah..if ada kekuatan nnti aku akan share kt korang semua k... insyaallah...doakan smga aku semua tbah dlm menempuhi hidup ini k...
daaaa...

Bukak Pose di Rumah Abang!

assalamualaikum sayang semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!.. pasti u ollss rndukan i kan??????ekekekeke..i know2x...sory ler..hujung mnggu bru ni i p umah abg..so almklumlaaaa..trlalu "advance" smpai internt xleh nk buat connection..haishhh..skit hati mak kooo..seb baek sbr tu tnggi..so alhmdllah daku bleh menempuhi dgn tenang dan amann..*pdhal dlm hati trbkorr je bler laaa nk leh update blog ni..wawawawawawawa... apa pn best lerr..berbuka bersama family trcntaaa..i laikeeee...rnduuu my mommmm..bler laaa leh blik kg berbuka pose bersama..arghhhhhhhhhhh...tknan ase... anyway crita utk hri ni,alhmdllah comp sye dh slmt t/tgn agreement ngan pihak UKM..wooowweeee....bersemangat uu...*ok semua tpuk tgk kt i!!..hahaha.. kembang hdup ase tp bler phak sne ckp senang bekerja sama dgn I iaitu CIK SITI ZULAIKHA BT ABU BAKAR!...lalalalalalalalalalalaalala...*oopsss..jgn2x lbh2x....smpan skit utk esok k!..hahahaha. apa pn thanks to all for ur wish n pray for me..i'm really appreciate th…

Masak Lomak Cili Padi Kotam~

slmt petang adik kakak makcik pakcik dan abg........*sila bce ngan skali napas ok!..hahahaha.. so ari ni..aku xde bz sngt...ok2x jelah..lgpn semua keje dh beresss..weeehuuu..tnggu trn mnggu dpan jelah..sign MOU..peewwwiittt....ekekekeke.... alhmdllah..ku harap kali ni dpt mmberi sinar kpda syarikat aku..amin...k laa jom tukar topik... ari ni korang msk pa?best x?? aku lak masak masak lemak cli padi ketam+kentang greng kicap...wowwww...best kan...skali ngan ulam jering+budu...humakk haiihhh..melelehhh..=)) ase cm dh lapar je ni..xpa2x sbarrrrrrrrrr..jap je lg ni..hehehe.. baii sume..i mau mndi dan siap2x..lalalalalalalalaalalalala

Hari Yang Penat

E.X.H.A.U.S.T.E.D
huhuhu..mlm ni ase sungguh penat..xtau nape..pas je berbuka..trus je ngntuk..pdhal ada klas td..huhuhu...seb baek leh kontrol lg..klu x..kesian laa kat ank2x murid ku tercnta..mesti sdih tgk cikgu drg cmni..huhuhu... today pas blik aku trus mndi...ngntuk punyer psal..ni pn dh ngntuk..tp ada hti gak nk menaip blog!..ish2x..gegeh tul kan???hehehe... hmmm..nk taip bnyak lg sbnrnye..tp xde mood lak..mebi sbb ngntukk ko..kte smbung laen kali plak eh!.. daaaa..xoxoxoxox.. salam..

Kisah Dongeng Aku dan Dia~

Kisah Dongeng - Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Marah yang membawa DERITA

Peewiitt...today aku dgn berjayanyaaa..bgn shur tidak tdo walaupun smpai umah kt kul 2..aku ttp mju bgn kul 4.30..huhu..ngntuknyerrr..tuhan je yg thu..namun~dsbbkan keazaman yg begitu gegeh dan kental...aku berjaya dgn jayanyaaa....*bguss zulaikha(smbil ada sound org tpuk perut kt blkang)..hahahahha.. anyway pg ni mskan aku smple je..nasi+telur kicap berlda...woooww..kleas kn resepi i tu..mesti u olllss jelesss kan????xpa2x..nnti mak ajar k!..miahahahaha.. so..mlm td u olls nk tau..i pnyer kunci trslh ltak..so hmpir 3 jam jgak laaa i pusing2x mncri..penat..abes semua org i nk marah...sori eh klu ada sesape yg kna tmpias tu..i x sngaja..i cm2lah..klu tiba time nk mrah..mmg..tp kannnnnnnnnnnnnnnn..i bkan mrah smpai bling2x brg...time mrah ni laaa jiwa i sensitip ckit..klu mrah pasti kuar air mata*ni kuar air mata bukan sbb panas tauuuuu..tp disebabkan kehalusan jiwa yg ada dlm dri i ni buatkan air mata mudah melimpahhhh..cewwwwaaahhh...miahahaha apa pn...i mrah kjap je tau..i bukan jenis p…

Dolu dan Sekarang~

Image
Korang nk tgk x aku dolu2x????jommm kte scroollll k..hihihhi . . . . . . . . . . . .. . . . . .. . . . . . . .. . . . . . . . .
. ..
.
. . .
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
. . . . . . . . . . . .. . . . . . . ..
.. .



dan ini lah wajah bru aku skang..hihihihihi

okeh..abessss...hehehe

Sahur oh Sahur!

smlm aku trlpas bgn shur...awawawa...siap dh msak nsi..tp p tdo blik sat...sbb ngntukkk..alahaiiiii..last2x sdr blik dh kul 6..nmpak nyerr..senyum dalam tangiss lerrrr...ish2x..tensii tul..tp apakan daya..pose ttp pose...kuat sekuat harimau..peeewwiiiittt.... ok...dh xde pe nk ckp..smbung len kali eh!...miahahaha..xde pa nk tuliss tp ada hti nk tulisss..cenggini laaa jwbnyerr..ish2x...hmmmmm

Ceritera Cinta yang tiada Penghujung.....

wah..tajuk..bikin panasss...hott gitew..auwwww...apa pn..aku sajeeeeeeeeeee buat tjuk cm2.. yg pasti mmg panasss laaa..bak panasss shit ayam giteww...pham kan????hahahah anyway..sbnarnya aku dh serik berckp psal cinta...u ollss nk tau???sbb cinta laa i trun 14KG tauuu!..kelassss makkk koo...miahahahaha..itu klu amik dri sgi positipp minded laaa..tp klu ikut negative minded~waaa xmo dh lalui nyaaaa saat2x tu..skitt u ollss..ALLAH je yg tau prsaaan time tu..pedihh+belarr+perit+patahriuk+kecai+lumat+lebur n blablablabla........hati aku mse tu ase dh xde roh..hnya jsd yg bernyawa....humakkk haihhh..smpai p jupe doc..amik ubt tido+stresss..seb baek x jd g**a...klu x..ntah laaaa..xdelah i nk taip2x bgai cmni kan..huhuhhu.... apa pun..wa bgn tnpa toleh blkang pas kejadian hari tu..dn skang tgklah waaa bgitu kuat*smtimes jelaaaaaa...time tringt kt DIA tu..nangis gak..T_T(muka je gangster,,,tp hti halussss..uwakakakak)... apa pn..aku berima kasih kt die..sbb jdikan aku kuat dh tguh ibrat tiang uma…

UTHM in LOVE~

salam semuaaa!...
oopsss..sory todayyy i'm soooo bz..kalahhhhh PM nyah!..auuww...
ari ni sungguh exhausted...humakkk haihh..ase cm nk tukar jd supergirl jap!!!..apsal GIRL??x WOMEN?sbb i ni nmpak je besor..tp hati kicikkk mcm girl!...miahahahahaha..
ok2x..dh2x jgn ckp psal tu lg k..jomm kte tukar topik...so korg cmner ari ni???shat?ada ok?
hrp2x sume ok lah kan....amin..
anyway today comp aku ada site visit oleh pihak UTHM Holdings!..OMG!..my universitasss tu..i'm so bangga uuuu*kembang hdung besor2x smbil angkt2x kening!..hahahaha...
apsl x bangga beb..ni klu jln projek ni..aku lerrr yg pling gembiraaaa..alhmdllah...aminnnnn..doakan eh geng..*Ya ALLAH berikan lah keberkatan dalam apa jua SITI ZULAIKHA lakukan serta permudahkan lah atas apa yang telah beliau rancangkan...AMINNN..(scra x lngsung korg doa kt aku..ihihihih...mekasihh..syg korg..muah2x..)
dh2x..jgn melalut..
so paaa menu krg ari ni???teman msk cm bese jaaaa...syur labu air msk lada hitam+ikan kerisi greng berlda+u…

Sahur Jom!

morning semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!... bgun2x!!!sahur dh ni!..hehehe..tekad aku kali ni ialah aku nk jd updaterrr blog yg pling terhoottt!..ooppsss.terlbh sudah..hehehe..apa pn...tu azam aku kali ni laaa..*ish2x..ada lak cm2..sptutnyer cer tukar azam cm nk abes kan 30 juzuk quran ke apa ke..ni itu dipilihnye..zulaikha..zulaikha...ish2x... "hey itu azam yg sentiasa ada dlm hti..... ni yg bru k!"..hahahaha...anway buat pengetahuan kome2x semua..itulaa azam yg wajib bg fmily aku..dimana..setiap org perlu abeskan 30 juzuk quran dalam tmpoh bulan ramadhan..insyaallah..hrap aku dpt menempuhi dgn jayanya!..aminnnnnnn
ok2x..jom tukar topik..pe menu korang smlm?best x?aku best laa gakk..sebabb! msak sndri beb!.. x maen ar bli2x ni..eceewaaahh..bajet rajin laa tu...hahahaha...tp kan..aku mmg cm2..suka msk*itu klu x pnat laaa..klu x bedal bli kt luar gak..miahahahahaha..... hobi aku ni salah stu nyer mmg memasak..sbb aku ase puas bler tgk org mkan dgn pnuh berselera..wowwweeee....laapaar l…

Selamat menyambut Ramadhan Kareem Semua~

Tanggal 1 Ogos 2011,

bermula nya juga 1 Ramadhan 1432H....

alhmdllah dikesmptan ini Allah masih berikan daku kesempatan untuk  berjumpa dgn ramadhan kali ni...hmm..bersyukur daku ke hadrat ilahi..alhmdllah..syukur..
apa pn aku mengharapkan yang terbaik utk ramadhan kali ni....lgpn hanya terpilih sahaja akan menempuhinye dgn sgla ranjau dn onak dgn lancar...

AZAM?..
bnyak...
aku nk melupakan kisah cinta aku yg kdg kala meruntun jiwa sesiapa yg mendengar..aku hnya mmpu utk menangis sendri..x mmpu utk aku luahkan..smpai bila aku harus begini dan begitu..tiada mmpu utk aku berthan dgn sikap yg makin lama ku rasakan makin terbeban dgn persekitran yg indah di mata syaitan namun dipandang hina di sisi ALLAH Taala...sigh!...

Hidup ni memerlukan pengorbanan..begitu juga aku...kdg kala kita perlu korbankan apa yg kita syg...demi kebaikan bersama....redha lah dgn apa yg telah berlaku....
tiada baiknya utk kita mengimbas atas apa yg telah terjdi..mungkin ini adalh pilihan yg tlah kita buat utk dr…

You Always In My Mind

Maybe I didn't treat you
Quite as good as I should have
Maybe I didn't love you
Quite as often as I could have
Little things I should have said and done
I just never took the time
You were always on my mind
You were always on my mind

Maybe I didn't hold you
All those lonely, lonely times
And I guess I never told you
I'm so happy that you're mine

If I made you feel second best
Girl I'm so sorry I was blind
You were always on my mind
You were always on my mind

Tell me, tell me that your sweet love hasn't died
Give me, give me one more chance to keep you satisfied, satisfied

Little things I should have said and done
I just never took the time
You were always on my mind
You were always on my mind
You were always on my mind

Lu kira Lu aja!!..waa pn ada perasaan!

hmmm..ok lah kali ni..aku nk melalut jap..boleyy???ekekeke..dh lme kan aku x update blog ni..even mcm2x dh jd..aku mlas laaa...buhsann..cmpur skali ngan penat..arghhh..
skang ni prsaan aku dh berbaurrr..
mcm2x ada..
sakit..
frust..
benci..
geram..
jeles...
dan sebgainya...
haih!
susah upenyer nk mnjdi sorg mnusia ni..
hmmm..kna kuat mntal dan fizikal..bru onggg..hauhauhauhau
apa pn..life must goes on!..
i hate u..u hate me...oohhhh i loike dude!..huahuahua

Menghitung Hari

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa ku nanti apa kan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari...

Padamkan saja
Kobar asmaramu
Cinta putih itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

*chorus*
Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diriku kini sendiri

Padamkan saja
Kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
bukan puitis

Janji Palsu

sedih hatiku..menangis memikirkan atas apa yg berlaku....hmmm..ya allah..kuatkan semngt ku...hanya padamu ku berserah...x kuasangkan..janji yg ditabur sebelum ini...hanya palsu belaka..pandai sungguh anda bermain dgn kata2x...hebat..aku ucapkan tahniah...
Janji terkubur seperti abu yg dibuang kedalam laut yg dlam dan x tau dimana penghujungnya...

Good Bye MY LOVER

Diam seribu bahasa..penuh makna dan tersirat..namun..apakan daya..susah untukku mengertikan..tegur salah..x tgur salah..hmmm..manusia..pelik kan...waima aku pn mnusia..tp adakalanya sukar utk aku memahami apa sebenarnya kemahuan dan keinginan yg ingin dicapai..sigh! adakalanya aku menangis sendri atas apa yang terjadi..apa pn kte sebagai manusia biasa kena berfikiran positif...lalui hari yang mendatang dengan senyuman..kita pasti dapat laluinya dengan tenang..life must goes on..detik demi detik..ku rasa kan begitu pahit....tiada lagi gurauan manja...belas kasih yang melimpah....kalau begitu lepaskan lah aku...jangan bermain dgn perasaan ku..aku bukan kuat utk menempuni dugaan ini...hati ku senipis kaca..aku hanya maukan perhatian..Biarlah ku bawa hati yg lara ini utk sisipan kenangan yg aku akan smpan smpai akhir hayat ku... Terima kasih atas segalanya.....

H.A.N.Y.U.T

Hanyut – Faizal Tahir Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu
Ulang Chorus
Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kam…

Welcome 2011!!!

Image
salam sumeeeee???? sihat keeeee???? misss uuu my dear darlingssss...hikhikhikhik..
so apa kabar sume??i btul2x rinduuu nk berblog..tp apa kan daya xde mood n xde feel nk taip..*perghhh..sungguh dasat kan? 0_o
nway blum terlmbt kot i nk wish "Hepi New Year!!!!!"..have a blastttttttt... may ur n my wish come trueee..aminnnnn..
oleh itu jom kte tnggalkan sifat2x negtif yg lame tuuu dn mulakan hdup dgn nilai positif yg tinggi!.. kan besttttt!...walaupn thun ni umo dh msuk 25 i ttp maitain sweet tau...k lahh..i tinggalkan dgn pic i yg kiuttt k!..kihkihkih...